Mazda Finance

Partnerschap Mazda Motor Belux en FCA Bank

  • Volgens deze samenwerkingsovereenkomst zal FCA Bank een brede waaier aan financiële diensten aanbieden om de modellen van het Japanse merk toegankelijker te maken voor eindgebruikers.

  • Het partnerschap gaat op 1 oktober 2022 van start onder de naam Mazda Finance.

FCA Bank blijft groeien in Europa, met innovatie als drijvende kracht. De bank, een marktleider in mobiliteitsdiensten met bijna honderd jaar ervaring op het vlak van autofinancieringen, sloot zopas een samenwerkingsakkoord met Mazda Motor Belux en zal voortaan financiële diensten leveren aan eindklanten in België en Luxemburg.

 

Mazda Finance wordt operationeel op 1 oktober 2022. Volgens de overeenkomst ondertekend door het lokale filiaal FCA Bank België, zal de bank een brede waaier aan innovatieve en flexibele oplossingen aanbieden om de modellen van Mazda toegankelijker te maken.

 

In 2021 had Mazda een marktaandeel van 1,53% in België, met meer dan 5.800 ingeschreven voertuigen.

 

Wij, als Mazda, zijn zeer verheugd over dit partnership. De samenwerking maakt het mogelijk om onze klanten niet alleen een zeer mooie Mazda-wagen aan te bieden, maar bovendien aan een zeer interessant, commercieel en scherp maandelijks tarief”, zo verklaart Tim Bosmans, Managing Director Mazda Motor Belux.

 

 

“We zijn trots op dit nieuwe partnerschap met Mazda België en Luxemburg”, aldus Marcella Merli, CEO van het filiaal FCA Bank België. “Met onze uitgebreide knowhow inzake financiële en mobiliteitsgerelateerde diensten voor de autosector, die steunen op een jarenlange ervaring in beide landen, zullen we in grote mate bijdragen tot de groei en het succes van het merk.”

 

“Dankzij deze overeenkomst wordt het partnerbestand van FCA Bank in Europa uitgebreid met een succesvolle en snelgroeiende onderneming: een nieuwe stap voorwaarts op onze weg om uit te groeien tot een referentie in de auto- en mobiliteitssector”, voegt Giacomo Carelli, CEO en General Manager van FCA Bank S.p.A., toe.