Productiestart Mazda CX-60

Ceremonie in Hofu-fabriek op 18 april

Mazda Motor Corporation heeft op 18 april 2022 een ceremonie gehouden om de start van de serieproductie van de volledig nieuwe Mazda CX-60 te vieren. De cross-over rolt voortaan van de band in de fabriek Hofu Plant No. 2 in de prefectuur Yamaguchi.

Mazda Motor Corporation heeft op 18 april 2022 een ceremonie gehouden om de start van de serieproductie van de volledig nieuwe
Mazda CX-60 te vieren. De cross-over rolt voortaan van de band in de fabriek Hofu Plant
No. 2 in de prefectuur Yamaguchi.

Tijdens de ceremonie in de Hofu-fabriek werden er speeches gegeven door Akira Marumoto, Representative Director, President en CEO van Mazda, en Satoru Harada, voorzitter van het Uitvoerend Comité van de vakbond. Personeelsvertegenwoordigers drukten hun engagement uit en er werd een feestexemplaar voorgesteld.

De ceremonie werd bijgewoond door een honderdtal mensen die betrokken zijn bij de productie, waaronder werknemers van de Hofu-fabriek, lokale leveranciers en ambtenaren uit de prefectuur Yamaguchi, maar werd ook massaal online gevolgd.

Als belangrijkste nieuwigheid die het merk het afgelopen decennium heeft onthuld, vertegenwoordigt het nieuwe topmodel alles wat het merk de voorbije honderd jaar tot zijn DNA heeft gemaakt, van het uitmuntende koetswerk- en interieurdesign tot het erg verfijnde Japanse vakmanschap en van de nieuwste innovaties op het vlak van mensgerichte technologie tot de wereldwijd toonaangevende motoren.

De gloednieuwe Mazda CX-60 PHEV lanceert de eerste oplaadbare full-hybridtechnologie van de constructeur op de Europese SUV-markt. Zijn aandrijfgeheel koppelt een rechtstreeks ingespoten 2.5 Skyactiv-G-benzinemotor aan een 129 kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe achttrapsautomaat en een grote batterij van 17,8 kWh en 355 volt.

Deze tandem van verbrandings- en elektromotor levert een totaal systeemvermogen van 327 pk/241 kW en een overvloedig koppel van 500 Nm, wat de CX-60 PHEV tot Mazda’s krachtigste seriemodel ooit maakt. Bovendien kan Mazda’s nieuwe PHEV uitmuntende milieucijfers naar voren schuiven. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot over de gemengde WLTP-cyclus bedragen nauwelijks 1,5 l/100 km en 33 g/km.

De serieproductie van de Europese CX-60 is op 15 maart van start gegaan en het schip dat de eerste lading CX-60-exemplaren naar Europa brengt, vertrekt op 26 april uit de haven van Nakanoseki.