Mazda onthult Creative Craft Experience

Mazda x Homo Faber 2024

Mazda viert de succesvolle start van zijn deelname aan Homo Faber 2024. Homo Faber 2024, georganiseerd door de Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship en haar partners, nodigt bezoekers uit om dieper in te gaan op de essentiële rol die handgemaakte objecten spelen in ons dagelijkse leven. Homo Faber 2024: The Journey of Life vindt van 1 tot 30 september plaats in Venetië.

Mazda viert de succesvolle start van zijn deelname aan Homo Faber 2024. Homo Faber 2024, georganiseerd door de Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship en haar partners, nodigt bezoekers uit om dieper in te gaan op de essentiële rol die handgemaakte objecten spelen in ons dagelijkse leven. Aan de hand van het thema ‘The Journey of Life’, bedacht door Hanneli Rupert, de vicevoorzitter van de Stichting, en geïnterpreteerd door Art Directors Luca Guadagnino en Nicolò Rosmarini, presenteert de tentoonstelling prachtige objecten van ambachtslieden uit alle hoeken van de wereld, die laten zien hoe vakmanschap verweven is met ons leven. Ikuo Maeda, Executive Fellow en voormalig Global Head of Design bij Mazda, en Jo Stenuit, European Design Director bij Mazda, behoorden tot de voorname gasten.

 

Tijdens het bruisende evenement in Venetië (29-31 augustus) waren ruim 800 voorwerpen te zien, gemaakt door meer dan 400 ambachtslieden uit 70 landen over de hele wereld, die 105 verschillende ambachten vertegenwoordigden. Het evenement werd bijgewoond door vipgasten en toonaangevende lifestyle- en designmedia en vormde het vertrekpunt van Mazda's reis om samen met ambachtslieden en ontwerpers van overal een van 's werelds meest vooraanstaande showcases van hedendaags vakmanschap te ontdekken. De samenwerking toont Mazda's toewijding aan uitmuntend vakmanschap, zoals uitgedrukt in de merkbelofte “Crafted in Japan”.

 

Als onderdeel van het Homo Faber-thema “The Journey of Life” integreerde Mazda zijn rijke tradities van Kodo Design, Monozukuri en Takumi-vakmanschap naadloos in het evenement, met een op maat uitgewerkte tentoonstelling en interactieve workshops. Onder de deskundige leiding van Italiaanse meesterambachtslieden konden bezoekers zelf een wereldbol maken of de Japanse boekbindkunst ontdekken. Mazda plaatst ambachtelijke tradities en menselijk talent centraal in zijn designfilosofie en inspireert bezoekers met tentoonstellingen over reizen naar alle uithoeken van de wereld, die worden getoond in de YouTube-serie #MazdaDiscovers. Daarin gaan contentmakers op roadtrip om lokale ambachtslieden te ontmoeten en hun verhalen op te tekenen. De meest recente aflevering van #MazdaDiscovers verkent het tijdloze ambacht van wereldbollen maken met Leonardo Frigo, een meester in deze oude Venetiaanse kunst en een van de ambachtslieden die met Mazda samenwerken. Tijdens Homo Faber 2024 worden bezoekers uitgenodigd om een wereldbol op zakformaat te maken, papier voor te bereiden voor bedrukking met een handpers en de routes van oude ontdekkingsreizigers te volgen om hun eigen ontdekkingsreizen in kaart te brengen.

 

Bezoekers maakten ook kennis met het tijdloze ambacht van het boekbinden, met een stap-voor-stapuitleg onder leiding van de meesterambachtslieden van Antica Legatoria Ofer. Zo konden ze hun eigen reisdagboek maken: elke steek en vouw blaast leven in de pagina's met behulp van de Japanse steekbindtechniek.

 

De pre-openingsdagen lokten gasten van over de hele wereld en boden hen de kans om zich te verdiepen in Mazda's visie en toewijding aan ambachten. Daarnaast werden media- en vipgasten uitgenodigd om deel te nemen aan de bovenvermelde papierworkshops en een souvenir te maken van hun persoonlijke reis naar Homo Faber 2024.

 

Over die succesvolle start verklaarde Ikuo Maeda: “Bij Homo Faber zie je de kernwaarde van Mazda: we willen prachtige vormen creëren met Japans vakmanschap. Ik voel een sterke band met alles wat ik hier heb meegemaakt. Ambachten vieren en ambachtslieden eren zitten diepgeworteld in ons DNA. Een product is meer dan de som van zijn functies en technologie: het moet emoties opwekken en een goed gevoel geven.”

 

Jo Stenuit, European Design Director bij Mazda, sloot zich hierbij aan: “Door onze betrokkenheid bij Homo Faber hebben we laten zien hoe onze filosofie – geworteld in de Japanse kunsten – diep doorklinkt in verschillende disciplines. Creativiteit en ambacht vormen de kern van onze ontwerpen. Die toewijding hebben we hier samen met enkele van 's werelds beste ambachtslieden kunnen vieren.”

 

Katarina Loksa, Head of Brand bij Mazda Motor Europe, prijst Homo Faber 2024 als een viering van de makers: “We zijn trots de bezoekers van Homo Faber te kunnen uitnodigen om zelf ambachtsman te worden en zich onder begeleiding van Italiaanse meesterambachtslieden te wagen aan de vervaardiging van een wereldbol of aan de Japans boekbindkunst. Deze ervaring weerspiegelt als geen ander Mazda's merkfilosofie, die erfgoed en creativiteit verenigt met een menselijke toets.”

 

Voor meer informatie over Mazda's activiteiten bij Homo Faber 2024 en over de toekomstige workshops en tentoonstellingen kunt u terecht op homofaber.com/our-experiences

 

Homo Faber 2024: The Journey of Life vindt van 1 tot 30 september plaats in Venetië.  Reserveren is nu mogelijk op homofaber.com en er is een beperkt aantal tickets beschikbaar op de dag zelf.